Alles Over Wenkbrauw Piercing

Wat is de naam van de wenkbrauwpiercing?

Lichaamsversiering is nog steeds erg trendy en een wenkbrauwring is een van de populairste piercingvormen. Het piercen van de wenkbrauwen lijkt ongecompliceerd, daarom besluiten we soms spontaan de ingreep te laten doen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke vorm van piercing een ingreep in ons lichaam is. Daarom is het goed om je vooraf te informeren over contra-indicaties van de procedure, soorten piercings, en aanbevelingen voor de nazorg van piercings.

Wat is piercing?

Piercing is een manier om het lichaam te versieren. Hierbij worden bepaalde delen van de huid doorboord om daar een sieraad (bijvoorbeeld een oorbel) te plaatsen. Je moet weten dat bodypiercing al duizenden jaren toegepast wordt en overal ter wereld in verschillende culturen populair was. Het is ontstaan in kleine stamdorpen in Zuid-Amerika, het Amazonegebied van Azië, Afrika en Polynesië, om eeuwen later in de straten van moderne steden terecht te komen. Hoe ziet de procedure eruit? Het lijkt op een gewone oorpiercing: een stukje weefsel wordt met een naald doorboord, en in het gaatje wordt een oorbel naar keuze gestoken.

Hoe wordt een wenkbrauwpiercing uitgevoerd?

Om het zo pijnloos mogelijk te laten zijn wordt een wenkbrauwpiercing met een enkele naald gedaan. Het is belangrijk om vóór de procedure niet te zonnebaden, en alcohol en pijnstillers te vermijden. Wenkbrauwpiercings moeten in volledig steriele omstandigheden worden gedaan, met wegwerpnaalden en steriele instrumenten. Ook de oorbellen moeten voor de procedure gesteriliseerd zijn. Bovendien moet men voordat de procedure begint de wenkbrauw en het wenkbrauwgebied desinfecteren. De salon waar je de piercing laat zetten biedt meestal een keuze aan ringen aan, gemaakt van hoogwaardige en goed te verdragen materialen, zoals bijvoorbeeld titanium. Daarom is het beter om niet je eigen oorbel mee te nemen. Die kun je dragen nadat je wenkbrauw is genezen.

Wenkbrauw piercing stap voor stap

1. De piercer bevestigt eerst een speciale klem op de huid. Hij of zij stelt de diepte in waarop de naald naar binnen zal gaan. Er wordt een vrij dik stuk huid gepakt, want de piercing mag niet te dicht bij het huidoppervlak komen.
2. Het gebied dat gepiercet gaat worden wordt goed gedesinfecteerd.
3. Daarna markeert de piercer de plaats waar de naald wordt ingebracht door daar met een markeerstift een stipje te tekenen.
4. Vervolgens wordt de piercing uitgevoerd door het gemarkeerde gebied met een naald aan te prikken. Deze blijft in de huid zitten, waarna de klem vervolgens wordt weggehaald.
5. Tenslotte verwijdert de piercer voorzichtig de naald en plaatst een barbell in de piercing. Klaar!

Wat zijn de soorten wenkbrauwpiercings?

Wenkbrauw piercing omvat drie basistypen: standaard, horizontaal en anti-wenkbrauw. Hoewel het een nogal pijnlijke procedure is, uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, verloopt de genezing meestal zonder complicaties. Dit vanwege de geringe beweeglijkheid van dit deel van het gezicht. Voor wenkbrauwpiercings wordt een speciaal type sieraad gebruikt, de zogenaamde Surface bar.

Is een wenkbrauwpiercing veilig?

Over het algemeen is een wenkbrauwpiercing veilig, maar vermijd situaties waarin de piercing zou kunnen bewegen; zoals bij het dragen van een helm tijdens het motorrijden. Bezoek ook geen infectiegevoelige plaatsen zoals een sauna, zwembad of zonnebank. Gedurende de eerste weken na de procedure moet je het gepiercete gebied goed in de gaten houden.

Doet een wenkbrauwpiercing pijn?

Dit is zonder twijfel een individuele kwestie. Sommige mensen ervaren een sterker ongemak, anderen minder. Tijdens de piercingprocedure wordt een plaatselijke verdoving toegepast, wat het proces praktisch pijnloos maakt. Vervolgens wordt een occlusief verband aangebracht, dat ongeveer acht uur moet blijven zitten. Het doorboorde gebied moet meerdere keren per dag met een zoutoplossing gewassen worden.

Hoe lang duurt het voordat een wenkbrauwpiercing genezen is?

Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Veel hangt af van het gepiercete gebied en de individuele aanleg voor genezing. In het algemeen wordt de genezingstijd op enkele weken tot 3 maanden geschat, en op andere plaatsen op het lichaam tot zes maanden! Tijdens het genezingsproces is ook het materiaal waarvan de oorbel is gemaakt van belang. Daarom is het de moeite waard om te onthouden dat hoogwaardige materialen minder snel door het lichaam worden afgestoten.

Wenkbrauwoorbellen - goud, zilver, of misschien kunststof?

We delen wenkbrauwoorbellen vooral in op basis van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Hoe beter de kwaliteit, hoe beter het door de huid wordt verdragen. We kunnen kiezen uit:

  • Goud - het meest betrouwbare maar ook duurste materiaal, dat geen allergische reacties veroorzaakt en het genezingsproces ondersteunt.
  • Zilver - iets goedkoper dan goud, heeft ook regeneratieve eigenschappen.
  • Kunststof - is goedkoop; het overbelast het gepiercete gebied niet en bevordert ook de regeneratie.
  • Titanium - een zeer populair, veilig en anti-allergeen materiaal dat het genezingsproces van de huid bevordert. Het is van hoge kwaliteit en heeft een vrij lage prijs. Bovendien veroorzaakt het geen allergieën. Titanium oorbellen kunnen zelfs door mensen met allergieën gedragen worden.

Waar moet je rekening mee houden voordat je een piercing laat zetten?

Voordat je je wenkbrauwen of een ander lichaamsdeel laat piercen, is het een goed idee om je te verdiepen in de contra-indicaties van de procedure. Deze omvatten:

1. Verkoudheid of ziekte en ingenomen antibiotica

Zowel ziektes als ingenomen medicijnen, voornamelijk antibiotica, verzwakken het lichaam. Daarom moet je twee weken tot na de laatste dosis wachten en de procedure pas daarna laten doen.

2. Voorbereiding op medisch onderzoek

In het algemeen kun je bij medische onderzoeken, behandelingen of procedures gevraagd worden je lichaamssieraden af te doen. Indien je binnenkort een onderzoek moet ondergaan - stel dan je piercingafspraak uit. Een pas aangebrachte piercing moet genezen, wat 3 tot 6 maanden kan duren, en je mag de oorbel niet uitdoen terwijl de genezing nog bezig is!

3. Bloedstollingsstoornissen

Bij bloedstollingsstoornissen is het ten strengste verboden een piercing te laten zetten.

4. Zwangerschap en post-partum

Stel je piercingprocedure uit totdat je baby wat ouder is.

5. Vakantie

Onthoud dat een net gezette piercing niet in water geweekt mag worden. Een bezoek aan het zwembad, een meer, de zee enz. is uit den boze. Bovendien is het raadzaam om de eerste maanden na de procedure geen gebruik van de sauna te maken.

6. Huidziekten

Alle chronische en acute vormen van huidziekten diskwalificeren de piercingprocedure.

7. Menstruatie

De piercing kan pijnlijker zijn als je ongesteld bent.

8. Seizoen

Je moet weten dat het gepiercete gebied in de winter veel langzamer zal genezen dan in de lente of de zomer.

Belangrijke aanbevelingen voor na de piercingprocedure

Eerst en vooral - hygiëne! Bij elke soort wond, inclusief een wenkbrauwpiercing, is het cruciaal om deze schoon te houden. Stap na de procedure niet in een zwembad, jacuzzi, meer, zee enz. Het water kan schadelijke micro-organismen bevatten. De piercing mag ook niet met vuile handen worden aangeraakt. Was daarom eerst je handen met zeep (antibacteriële zeep is aan te raden), en breng daarna een desinfecterende vloeistof aan op het gepiercete gebied. Maak het gepiercete gebied regelmatig en dagelijks schoon. Een steriel wattenschijfje gedrenkt in warm water is hiervoor voldoende. Breng vervolgens een antiseptisch middel of zoutoplossing (zoutoplossing of zeezout) aan. Denk er ook aan om geen crèmes, lotions, parfums, enz. op het gepiercete gebied aan te brengen. Bij alle ongewone symptomen, bijvoorbeeld afscheiding, roodheid of ontsteking, moet je onmiddellijk contact opnemen met de piercer die de procedure heeft uitgevoerd of met je arts. Alleen dan kun je infectie en migratie van de piercing voorkomen.

DENK ERAAN!
Als je voortdurend last van jeuk hebt en het gepiercete gebied rood en gezwollen wordt, is dit een symptoom van een ontsteking. Je moet dan een specialist raadplegen voor advies inzake verdere nazorg.

Wenkbrauwpiercing en make-up - kun je wenkbrauw make-up aanbrengen op het gepiercete gebied?

Veel mensen vragen of ze make-up kunnen dragen na het krijgen van een wenkbrauwpiercing. Tijdens de eerste fase van genezing moet je afzien van het gebruik van cosmetica die alcohol bevat, en je moet ook make-up rond de piercing vermijden. Wel kun je voorzichtig door de wenkbrauwen kammen en je wenkbrauwen epileren in het gebied rond de piercing. Door het sieraad in je wenkbrauw zal of de wenkbrauw er netjes en goed verzorgd uitziet meer opvallen. Gebruik een pincet van goede kwaliteit en de procedure zal soepel verlopen!

Nadat de huid genezen is, kun je natuurlijk weer aan de slag met je wenkbrauw make-up. Een gepiercete wenkbrauw trekt de aandacht. Derhalve is die zeker gebaat bij mooie en zorgvuldig aangebrachte make-up, met behulp van cosmetica van goede kwaliteit. Een nauwkeurig gedefinieerde wenkbrauw kan een perfecte aanvulling op de piercing zijn en harmonie toevoegen aan het geheel. Een gepiercete wenkbrauw met weerbarstige of slordige haartjes die slecht gevormd is, doet afbreuk aan het effect van de hele styling. De piercing vestigt verder alleen maar de aandacht op de onvolkomenheden. Daarom is het de moeite waard om zorg te dragen voor de vorm en esthetiek van een gepiercete wenkbrauw. Zelfs een voorzichtige definitie en subtiele touch-ups met een goed wenkbrauwpotlood kunnen de wenkbrauw er veel beter uit laten zien.

Wenkbrauwpommade is ook een ideaal wenkbrauw make-up product dat lang houdt, intens en uiterst kneedbaar is. Je kunt er de wenkbrauw mee opvullen, de vorm definiëren en haarachtige streken mee zetten. Zulke wenkbrauw make-up geeft je piercing zeker een flair! Bekijk onze handleiding voor wenkbrauw make-up producten en leer hoe je ze kunt gebruiken.

Kunnen piercings je gezichtsvermogen beschadigen?

Er is een vrij algemeen geloof dat wenkbrauwpiercings het gezichtsvermogen negatief kunnen beïnvloeden. Dit is echter een mythe! Het is onmogelijk om tijdens de piercingprocedure de oogzenuw te beschadigen. Je moet echter wel weten dat een slecht uitgevoerde piercing het risico vergroot dat de nervus trigeminus geraakt wordt, wat kan leiden tot neuralgie. Kies daarom de salon en je piercer met beleid - maak alleen gebruik van de diensten van gekwalificeerde specialisten met veel ervaring en die goede recensies hebben gekregen.

Schrijf een reactie. Het zal worden gepost zodra het is goedgekeurd door de moderator.
Privacybeleid

Onze website gebruikt cookies, ook externe cookies om externe tools te gebruiken. In het geval dat de gebruiker geen toestemming geeft, worden alleen de essentiële cookies gebruikt. Je kunt de instellingen op elke moment in je browser aanpassen. Geef je toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid