Wenkbrauw make-up voor warme en koele huidondertonen

Warm of koel? Hoe identificeer je je ondertonen?

Het geheim van perfecte wenkbrauw make-up is niet alleen cosmetica van goede kwaliteit, maar ook een goed aansluitende kleurstelling die past bij je teint en huidtype. Hoe identificeer je je ondertoon en kies je de juiste wenkbrauwproducten? Ben je warm, koel of neutraal? Laten we het uitzoeken!

Waarom is het nuttig om je ondertoon te kennen?

Heb je ooit een wenkbrauwpommade gekocht die er leuk uitzag in het potje, maar die een rare oranjekleur had die helemaal niet bij je paste? Dat kan komen omdat het product niet met de ondertoon van je huid matcht. Dan is het zeer waarschijnlijk dat je huid koel getint is en dat het product warme tinten heeft, waardoor de make-up niet harmonieus uitvalt.

Door je huidtype te kennen, kun je complementaire kleuren in make-up vinden om je look te versterken. Dit geldt niet alleen voor make-up, maar ook voor je kledingkeuze en je imago in het algemeen. Om de juiste make-up producten te kunnen kiezen is het cruciaal om je huidondertonen te leren kennen. Maar hoe kom je hier achter en hoe gebruik je make-up in je voordeel? Wat zijn je huidondertonen?

Soorten huidtinten vs wenkbrauw make-up

Om je make-up er natuurlijk uit te laten ziet en de tinten van de wenkbrauw cosmetica een samenhangend geheel te laten vormen, moet je ze in overeenstemming met je teint kiezen. Er zijn drie soorten: warm, koel en neutraal, ook wel eens gemengd genoemd. Hoe herken je de warme en koele ondertonen? Het kan wat lastig en niet helemaal duidelijk zijn of koele of juist warme ondertonen je huid domineren. Gelukkig zijn er een paar methoden die je kunnen helpen de ondertonen beter te begrijpen!

Warm of koel? Hoe identificeer je je ondertonen?

Er zijn een paar soorten teintondertonen - elk daarvan heeft karakteristieke kenmerken die behulpzaam zijn bij het kiezen van make-up producten. Hoe bepaal je welk huidtype je bent? Er zijn veel manieren, maar dit zijn degenen waarvan bewezen is dat ze het beste werken. Zoek uit of je koele, neutrale of warme ondertonen hebt!

1. Warme of koele ondertonen: goud of zilver?

De eenvoudigste methode om te leren welke ondertonen je hebt, is bestuderen hoe je huid reageert op koele of warme tinten. Gouden of zilveren sieraden gebruiken en vergelijken hoe die tegen je huid afsteken is een prima manier om je ondertoon te bepalen. Denk eraan dat je geen make-up moet dragen terwijl je dit doet. Je kunt de test het beste doen in helder, natuurlijk daglicht, bijvoorbeeld naast een raam. We raden je aan ter vergelijking wat foto's te nemen. Kijk goed naar je teint en oogkleur - harmoniëren die met zilveren (koele) of gouden (warme) sieraden? Welke kleur staat het mooist bij je teint? Als zilver je zwakke punten en onvolkomenheden accentueert; de huid ziet er vermoeid uit, wallen zijn beter zichtbaar - dan zijn koele tinten waarschijnlijk niets voor jou.

2. Warme of koele ondertonen: huidtoonanalyse

Zorgvuldige observatie van je huid kan je vertellen welke ondertonen je hebt - warm of koel huidtype. Een koele teint is porselein, met roze, rode of paarse tinten. Bij warme ondertonen moet je denken aan gouden, gele, lichtbruine of perziktinten. Een huid die oranje kleuren bevat is warm, terwijl een huid met blauwachtige pigmenten koel getint is.

3. Warme of koele ondertonen: de kleur van je aderen

Zijn ze groen of blauw? Groene aderen die op je huid verschijnen betekenen dat je warm bent. Als je blauwe aderen op je polsen ziet - heb je koele ondertonen. Het is essentieel om ze te bekijken terwijl je naast een raam staat. Zie je een mix van beide of weet je het niet zeker, dan ben je waarschijnlijk neutraal.

4. Huidondertoontest vs make-up

Een goede manier om je huidtype te bepalen is door je make-up op twee manieren te doen. Gebruik een warmgetinte blush op de ene wang (perzikachtig, koraal, oranje) en een koelgetinte roze op de andere. Ga bij het raam zitten in fel daglicht en kijk welke tint met de huid versmelt en gunstiger oogt, oplicht en een gezonde glow aan je huid toevoegt. Natuurlijk, als een warmgetinte blush je beter staat, ben je warm en als een koelgetinte roze je schoonheid versterkt, ben je waarschijnlijk koel.

Een soortgelijke test kun je doen met lippenstift: gebruik een product in de kleur van fuchsia, licht parelroze of rood, gedomineerd door blauwe tinten. Bind je haar vast, maak een foto, verwijder dan je make-up en herhaal het proces met perzikkleurige, warme nude of bruine lippenstift. Maak nog een foto in dezelfde belichting en vergelijk die met de andere.

5. Vergelijk jezelf met een beroemd persoon

Laat je inspireren door beroemdheden! Hun outfits en make-up looks worden door visagisten vaak geanalyseerd in tijdschriften. Zoek een filmster of een zangeres die een teint heeft die lijkt op die van jou en lees wat professionals daarover te zeggen hebben. Wordt de persoon aan wie je denkt omschreven als een koel of warm getint huidtype? Sophie Marceau is bijvoorbeeld een warmgetinte herfst, Laetitia Casta een warme lente, Clemence Poesy een koele zomer en Audrey Tautou - een koele winter.

Soorten teint: seizoensgebonden huidtinten

Omdat we het hadden over herfst- en lentehuidtypes, is het tijd voor een toelichting. Seizoensgebonden huidtypen helpen ook de 'temperatuur' van je huid te bepalen en de meest gangbare indeling is de vier seizoenen kleuranalyse. De basisindeling in de eerder genoemde huidtypen ziet er als volgt uit:

  • Lente - licht, warm
  • Zomer - licht, koel
  • Herfst - diep, warm
  • Winter - diep, koel

[info]infografika typ urody[info]

Denk eraan!

De seizoensgebonden huidtype-indeling is nuttig, maar wel erg algemeen. Er zijn veel subtypes die in 12 kleurtypes in verschillende tinten vallen. Bovendien zijn er mensen die een gemengd (neutraal) huidtype hebben, bij hen passen zowel warme als koele tinten. Dit laat zien dat we allemaal erg van elkaar verschillen: huid, evenals haar- en wenkbrauwkleuren, zijn individuele zaken - het is ingewikkeld om een schoonheidstype duidelijk te definiëren en in een soort starre regels te vatten. Diversiteit is mooi!

Koel huidtype

  • Zomer - koele, melkachtige teint met roze en beige tinten. Helderblauwe, groene, hazelnootkleurige of lichtbruine ogen. Haar: lichtblond, asgrauw, platina of lichtbruin. De huid wordt gemakkelijk bruin en krijgt na een paar dagen een donkerder tint.
  • Winter - hoog contrast tussen de huid en het haar, soms 'Sneeuwwitje-type' genoemd. Zeer lichte huid met koele, olijfkleurige ondertonen. Blauwe, middenbruine of zwartbruine ogen. Wordt zeer gemakkelijk bruin.

Warm huidtype

  • Lente - warm getinte huid, vaak met veel sproeten. Blauwe, groene of lichtbruine ogen. Lichtblond of aardbeiblond haar met karamel of rode ondertonen. De huid wordt gemakkelijk bruin en heeft de neiging tot blozen.
  • Herfst - licht warme huid gedomineerd door perzik- en goudtinten. Rood of kastanjebruin haar met dieprode of gouden ondertonen. Wordt niet echt bruin, sproeten kunnen verschijnen.

Leuk weetje!

Een huidskleur kan gedurende je leven veranderen! Afhankelijk van of je zongebruind bent of je haarkleur verandert, kan je huidtype iets warmer of koeler worden. Dat merk je bijvoorbeeld als je na de zomer een nieuwe kleur lippenstift gebruikt en dat die je ineens beter staat dan anders.

Hoe kies je op de juiste manier de kleur van je wenkbrauwproducten?

Net als elk ander gekleurd product hebben wenkbrauw make-up producten een bepaalde kleurtemperatuur. Als je de juiste kleur wenkbrauwpommade, -potlood of -poeder wilt kiezen, moet je de tinten ervan uitzoeken en dan gaan voor een kleur die bij je haar, wenkbrauwen en teint past. Ze moeten lijken op je wenkbrauw- en haarkleur, maar niet hetzelfde zijn. Als je haar uit een paar tinten bestaat, richt je dan op degene die het dichtst bij je gezicht ligt. Als je een wenkbrauwpommade kiest, kies er dan een die één tint lichter is dan de kleur van je wenkbrauwen.

Bij make-up wordt aangenomen dat koele of neutrale tinten overheersen, tenzij je ondertonen ver aan de warme kant zijn en je haar auburn, kastanjebruin of vurig rood is. Houd in gedachten dat natuurlijkheid cruciaal is bij make-up - overdreven wenkbrauwen en te donkere tinten zien er grotesk uit en doen je ouder lijken en maken je gelaatstrekken scherper.

Een tip!

  • Als je er goed uitziet in herfst/wintertinten, kies dan een donkerder productkleur.
  • Als subtiele kleuren je meer staan, ga dan voor een lichtere tint.

Een wenkbrauwpommade is een fantastisch wenkbrauwproduct, ongeacht het type en de dikte van je wenkbrauwen. Door de consistentie kun je de wenkbrauwlijnen precies en op een stijlvolle manier accentueren. Pommades kunnen eventuele onregelmatigheden en dunne plekken camoufleren en hele wenkbrauwen met kleur opvullen. Bovendien kun je er zowel alledaagse make-up als avondlooks mee creëren. Het is weergaloos als je je permanente wenkbrauw make-up wilt opfrissen.

Een wenkbrauwpotlood is nog zo'n schitterend product om de onderranden mee te benadrukken en een correcte geometrische vorm te creëren. Het principe van het kiezen van de juiste kleuren is hetzelfde: de kleur van het product moet passen bij je huidskleur zonder dissonantie te veroorzaken. Een goed wenkbrauwpotlood komt niet alleen van pas om de hele wenkbrauwboog te accentueren en op te vullen met kleur, maar ook om extra haarachtige lijnen te trekken en je wenkbrauwstaarten te accentueren. Het is belangrijk dat de stift goed dun is, de perfecte hardheid heeft en een uitstekende pigmentatie heeft - dit garandeert een fenomenale wenkbrauw make-up.

Wenkbrauw make-up voor warme en koele huidtypes

Wenkbrauw make-up voor een warm huidtype

Lente en herfst luister goed! Welke wenkbrauw make-up past bij warme huidtypes? Richt je op het integreren van veel warme en neutrale tinten. Lentes kunnen het beste kiezen voor lichte kleuren met warme nuances: wenkbrauwen, beige. Herfsttypes daarentegen zouden kunnen gaan voor bruintinten en beige tinten gedomineerd door rode, oranjeachtige en gouden accenten.

Wenkbrauw make-up voor een koel huidtype

Winter- en zomertypes worden gekenmerkt door koele huidondertonen. Als je in deze categorie valt, moet je make-up bestaan uit koele (lichte of diepe) bruintinten en grijstinten die passen bij je haarkleur. Bij winters staan uitgesproken heldere tinten het mooist, terwijl bij zomers - grijs en taupe (een neutrale mix van beige en grijs). Zomertypes kunnen het beste zwart of aardetinten vermijden.

Make-up voor de wenkbrauwen - neutrale kleuren. Perfect voor elke huidskleur

Het is de moeite waard te vermelden dat er naast de kleuren voor elk huidtype ook kleuren zijn waarbij noch de warme noch de koele temperatuur overheerst. Het is een geweldige oplossing voor degenen die het moeilijk vinden om hun huidtype te bepalen.

Bij neutrale tinten in schoonheidsproducten is hun kleurtemperatuur afgezwakt. Er zijn geen warme tinten zoals rood en oranje of koele pigmenten zoals blauw of paars. Door hun harmonie met andere kleuren zijn deze tinten geschikt voor een grote verscheidenheid aan huidtypen, waaronder gemengde huidtypen.

Goed doordachte wenkbrauw make-up producten bieden meestal neutrale tinten: dat is een veilige optie, want de make-up ziet er hiermee harmonieus en samenhangend uit, ongeacht welke kleuren je in je make-up gebruikt. Wenkbrauwen opgevuld met neutrale tinten gaan goed samen met zowel warme als koel getinte oogschaduw, foundation of lippenstift.

Nanobrow producten - kleurenschema's voor warme, koele en neutrale huidtypes

Als je een perfecte kleur wenkbrauw make-up product wilt kiezen, ga dan voor de brede cosmeticaselectie van Nanobrow. Deze omvat prachtige wenkbrauwproducten voor elke huidskleur. Zo zul je geen enkel probleem hebben om er een te vinden die bij je warme, koele of neutrale tinten passen. De Nanobrow producten genieten een blijvende populariteit en door hun kwaliteit en verfijnde kleurstellingen kan elke vrouw haar ideale kleur wenkbrauwmascara, -potlood of -pommade vinden. Kom er zelf achter en ervaar elke dag een onberispelijke make-up. Nanobrow zijn echte experts als het om mooie wenkbrauwen gaat!

Schrijf een reactie. Het zal worden gepost zodra het is goedgekeurd door de moderator.
Privacybeleid

Onze website gebruikt cookies, ook externe cookies om externe tools te gebruiken. In het geval dat de gebruiker geen toestemming geeft, worden alleen de essentiële cookies gebruikt. Je kunt de instellingen op elke moment in je browser aanpassen. Geef je toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid