Wist je dat de wenkbrauwen net als het haar regelmatig gereinigd en verzorgd moeten worden? Dit moet je blijven doen. Lees meer over het scrubben van wenkbrauwen: welke voordelen heeft het en waarom is het de moeite waard?
Wat is het scrubben van je wenkbrauwen?
Het scrubben van je wenkbrauwen is een schoonheidsbehandeling die we uitvoeren om dode huidcellen te verwijderen en het gebied rondom de wenkbrauwen te reinigen. Het stimuleert ook de bloedsomloop waardoor de wenkbrauwen sneller groeien en vermindert het ontstaan van ingegroeide haren. Het is een goede voorbereidende stap voor het kleuren of stylen van je wenkbrauwen en een geweldige toevoeging aan het lamineren van je wenkbrauwen.
Waarom zou je jouw wenkbrauwen moeten scrubben?
Het scrubben van je wenkbrauwen lijkt misschien niet noodzakelijk of belangrijk maar het blijkt nuttig te zijn bij de verzorging en het stylen van je wenkbrauwen. Het reinigen en verwijderen van droge opperhuid is essentieel voorafgaand aan het kleuren. Een scrub zorgt voor gelijkmatige dekking. Het is ook geweldig voor het lamineren van je wenkbrauwen om de effecten te verbeteren.
Het stimuleren van het groeien van de wenkbrauwen is ook een groot voordeel van het scrubben van je wenkbrauwen. Als je wenkbrauwen langzaam, of helemaal niet, groeien, dan kun je dit proces stimuleren door je wenkbrauwen te scrubben. De haarzakjes worden geactiveerd om sneller haren te laten groeien. Regelmatig gebruik van een scrub is de sleutel tot succes. De verzorgingsproducten die je voor de wenkbrauwen gebruikt (zoals bijvoorbeeld een wenkbrauwserum) trekken makkelijker in. Bovendien kun je ingegroeide haren vergeten en genieten van makkelijkere wenkbrauwmake-up. De producten bedekken de wenkbrauwen gelijkmatig. Make-up ziet er altijd beter uit op een glad, gereinigd gezicht.
Ingrediënten die in een wenkbrauwscrub moeten zitten
Een effectieve wenkbrauwscrub bevat schurende stoffen en ingrediënten die verzorgen, hydrateren en gladder maken. De meest populaire ingrediënten van een wenkbrauwscrub zijn:
- Oliën: ongeraffineerde, koudgeperste oliën en boters, zoals shea butter, arganolie, castorolie of zonnebloemolie, die rijk zijn aan de vetzuren omega-3 en omega-6, flavonoïden, plantensterolen en vele vitaminen. Ze werken door het voorkomen van schade door vrije radicalen, het versterken van wenkbrauwhaar, de huid elastischer te maken en de wenkbrauwen te beschermen tegen beschadiging. Castorolie zorgt er ook voor dat het wenkbrauwhaar sneller groeit.
- Wax: normaal gesproken wordt hier bijenwas of carnauba (vegan alternatief voor bijenwas) voor gebruikt. Dit maakt de huid glad, hydrateert en houdt water vast in de moleculen die de huid bevat.
- Citroenzuur of andere AHA-zuren: verwijdert dode huidcellen en hyperpigmentatie.
- Duindoornextract: rijk aan antioxidanten, voegt elasticiteit toe en maakt de huid voller, herstelt en voedt diep. Het is rijk aan vitamine A, E en de mineralen kalium, magnesium, calcium, ijzer, koper, zink, chroom, selenium.
- Zeewater: hydrateert en bevat mineralen.
- Glycerine: creëert een beschermende laag om het vochtniveau te behouden en uitdroging te voorkomen.
- Bamboedeeltjes: ze exfoliëren de huid, maken de poriën schoon, verwijderen dode cellen en vuil.
- Aloë vera-extract: werkt ontstekingsremmend en antibacterieel. Herstelt en hydrateert, stimuleert celvernieuwing en kalmeert irritaties.
Hoe scrub je de wenkbrauwen?
Het is erg eenvoudig. Doe het zoals je een scrub voor het lichaam of gezicht gebruikt. Breng een kleine hoeveelheid op de natte huid aan en masseer dit met cirkelvormige bewegingen. Onthoud om eerst je make-up te verwijderen, het gebied rondom de wenkbrauwen moet schoon zijn. Sommige scrubs schuimen. Tot slot spoel je het product uit met water of veeg je het af met een nat wattenschijfje.
Welke scrub kies je?
Hoe kies je de beste wenkbrauwscrub? Veel vrouwen denken dat een scrub voor het gezicht voldoet. Deze kan echter te hard zijn op de wenkbrauwen en te harde deeltjes bevatten. Een scrub voor de wenkbrauwen moet mild zijn en fijne deeltjes bevatten om de fragiele haartjes niet te beschadigen. Zorg ervoor dat de scrub rijk is aan natuurlijke botanische middelen en kalmerende ingrediënten. Producten van de drogist die ontwikkeld zijn voor maximale effectiviteit. Deze bevatten vaak exfoliërende deeltjes en voedende ingrediënten voor de wenkbrauwen.
DIY wenkbrauwscrub: recepten
Je kunt een scrub kopen bij de drogist of zelf maken. Snel en eenvoudig. Blijf lezen voor meer inspiratie.
Wenkbrauwscrub: effecten
- Het stimuleert de bloedsomloop waardoor de wenkbrauwen sneller groeien.
- Het reinigt de huid en bevrijdt hem van giftige stoffen en vervuiling.
- Het zorgt ervoor dat alle wenkbrauwproducten betere effecten produceren.
- Het zorgt ervoor dat voedingsstoffen sneller de huid en wenkbrauwharen intrekken.
- Het versterkt de haarzakjes zodat de wenkbrauwen in perfecte conditie blijven.
- Het maakt de wenkbrauwen en huid zijdezacht.
- Het intensiveert het effect van kleuren.
- Het bereidt de wenkbrauwen voor op verschillende behandelingen.
Kun je de wenkbrauwen scrubben voor en na permanente make-up?
Het scrubben van je wenkbrauwen kun je beter niet doen voordat je permanente wenkbrauwmake-up laat zetten. Stop er zeven dagen voor de behandeling mee. Waarom? Na het scrubben zijn de diepere huidlagen gevoeliger voor allergische reacties.
Permanente make-up is een tattoo waardoor de huid getraumatiseerd wordt, de diepere huidlagen worden aangetast. Hierdoor is het risico op infecties en allergiëen groter. Daarom moet je de wenkbrauwen tot twee weken na het aanbrengen van permanente wenkbrauwmake-up niet scrubben. Wacht tot het gebied van de wenkbrauwen volledig hersteld is.