Manieren om hangende wenkbrauwen te verhelpen

hoe wenkbrauwen op te trekken

Hangende wenkbrauwen zijn een veelvoorkomend symptoom van veroudering van de huid, die na verloop van tijd haar elasticiteit en flexibiliteit verliest. Hangende wenkbrauwen gaan meestal samen met hangende oogleden en vormen een zichtbare huidplooi die niet al te esthetisch aantrekkelijk is. Gelukkig zijn er veel manieren om hangende wenkbrauwen aan te pakken. Lees er meer over!

Wat veroorzaakt hangende wenkbrauwen?

Veel mensen op leeftijd worstelen met het probleem van hangende wenkbrauwen. De belangrijkste oorzaak is namelijk het verlies van flexibiliteit en elasticiteit en de verzwakking van de spieren en collageenvezels. Dit is het effect van huidveroudering die helaas onvermijdelijk is. Anderzijds kunnen hangende wenkbrauwen aan slechts één kant van het gezicht een symptoom zijn van problemen met gezichtszenuwen en -spieren. Er zijn nog veel meer factoren die verband houden met het ontstaan van hangende wenkbrauwen.

Hangende oogleden - ptosis

Ptosis is de aandoening waarbij het bovenste ooglid hangt. Het kan ontstaan door letsel, schade aan de zenuwen die de ooglidspieren aansturen, en uitgerekte of zwakke spieren. Ptosis wordt niet behandeld met farmacologische therapie of revalidatie, maar blepharoplastie kan het opheffen. Het is goed te weten dat ptosis niet alleen een esthetische aangelegenheid is - het kan leiden tot vernauwing van de oogleden en tot bedekking of blokkering van de pupil. Dit kan op zijn beurt het gezichtsvermogen en het gezichtsveld beïnvloeden. Mensen die lijden aan ptosis hebben vaak last van visuele vermoeidheid, ongemak aan de oogleden en hoofdpijn. Blepharoplastiek zou het comfort en de veiligheid van het leven kunnen verbeteren.

Hangende wenkbrauwen en gelaatstrekken

Wist je dat hangende wenkbrauwen niet alleen een bron van zorgen kunnen zijn, maar ook kunnen leiden tot gevolgen voor het lichaam? De eerder genoemde visuele vermoeidheid en het chronische ongemak kunnen frustratie veroorzaken. Het uiterlijk van de wenkbrauwen heeft een enorme invloed op het algemene uiterlijk van het gezicht. Hangende wenkbrauwen leiden tot hangende oogleden die een optische verkleining van de ogen veroorzaken. Dit heeft een negatief effect op het gezicht. Helaas zien mensen die lijden aan hangende wenkbrauwen en oogleden er moe uit en veel ouder dan ze in werkelijkheid zijn. Daarom is het de moeite waard een wenkbrauw-lifting behandeling te overwegen, omdat die de jonge uitstraling van het gezicht kan herstellen. Op dagelijkse basis kan make-up echter nuttig zijn. Hier gaan de volgende delen van het artikel over.

Hoe kom je van hangende wenkbrauwen af?

1. Thuismethoden voor hangende wenkbrauwen

Kan het probleem van hangende wenkbrauwen worden genezen met huismiddeltjes? Je kunt zeker preventief te werk gaan en de spieren in dit gebied van het gezicht versterken. Preventieve maatregelen worden door mensen nog steeds onderschat, terwijl ze de huid wellicht met actieve ingrediënten zichtbaar kunnen versterken. Die remmen namelijk huidverouderingsprocessen en daarmee ook het probleem van de slappe huid boven het ooglid. Het oefenen van de gezichtsspieren is ook zeer nuttig - doe ze elke dag een paar minuten en ze zullen verrassende resultaten opleveren. Overweeg de huid delicaat te masseren om de microcirculatie te stimuleren en de collageensynthese te bevorderen. Je kunt het met je handen doen, met een speciale massageapparaat of met een gua sha steen. Denk eraan dat zonnestraling de huid ook beïnvloedt en leidt tot fotoveroudering van de huid. Stel je daarom niet te veel bloot aan de zon en zorg dat je je huid beschermt met zonnebrandcrèmes met een hoge SPF.

Belangrijk!
Hoe eerder je aandacht aan de verzorging van de huid rond je ogen en wenkbrauwen gaat besteden, des te meer je de huidverouderingsprocessen vertraagt. Hangende oogleden komen minder vaak voor bij degenen die op de juiste manier de juiste producten gebruiken, gecombineerd met zachte massages.

Hangende oogleden - oefeningen, gezichtsyoga

Onderhuidse spieren zijn verantwoordelijk voor hangende wenkbrauwen, daarom het is cruciaal om ze te trainen! Wat hier perfect werkt zijn gezichtsyoga en een reeks speciaal samengestelde oefeningen die de elasticiteit van de huid en de gezichtscontouren verbeteren.

2. Esthetische geneesmiddelbehandelingen voor hangende wenkbrauwen

  • Botulinetoxine

Botulinetoxine, ook wel botox genoemd, remt de neuromusculaire overdracht waardoor bepaalde gezichtsspieren verzwakken. Dit leidt tot het gladstrijken van rimpels en het strakker maken van de huid. Het kan ook hangende oogleden corrigeren. Daartoe brengt de arts botox in op het voorhoofd en de slapen. De procedure is snel, pijnloos en niet-invasief. Al na een week na de behandeling zijn de wenkbrauwen zichtbaar opgetrokken en het effect houdt tot 6 maanden aan.

  • APTOS-draadliftbehandeling - lifting zonder scalpel

Bij de procedure worden draden in de zachte weefsels ingebracht die de productie van collageenvezels, elastine en hyaluronzuur stimuleren. Ze zijn oplosbaar, maar het uiterlijk van gelifte wenkbrauwen blijft. De resultaten zijn direct na de ingreep zichtbaar en kunnen 18 tot 24 maanden aanhouden.

  • Radiofrequente huidverstrakking, RF-behandeling

De elektromagnetische golven verwarmen de diepe laag van de huid en stimuleren de regeneratie ervan doordat de warmte de collageenvezels samenperst en de vorming van nieuwe stimuleert. De behandeling brengt opzettelijk schade toe aan het weefsel om het te dwingen zichzelf te regenereren. De effecten zijn gelifte wenkbrauwen en oogleden. Aanbevolen wordt om drie tot zes keer terug te komen voor onderhoudsafspraken.

  • HIFU wenkbrauwen liften

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) is een niet-invasieve behandeling die de huid verstevigt en glad maakt. Het duurt 15 tot 40 minuten. HIFU werkt door het inbrengen van ultrasone energie in diepe lagen van de huid. De behandeling verhoogt de temperatuur van de huidweefsels tot 65-75 graden Celsius, waardoor opzettelijk microbeschadigingen ontstaan en een natuurlijk genezingsproces - collageensynthese - wordt geforceerd. Dit leidt tot de permanente verstrakking van de huid en de vermindering van rimpels en verslapping. De huid wordt voortdurend geregenereerd en haar spanning wordt verhoogd - met slechts één procedure kun je rimpels en hangende oogleden verhelpen.

  • Hyaluronzuur voor hangende oogleden

Een van de meest voorkomende behandelingen voor hangende oogleden is het onder de huid inbrengen van niet-gekruist hyaluronzuur. De huiddichtheid, de elasticiteit en het hydratatieniveau worden aanzienlijk verbeterd. Hyaluronzuur vult de gebieden met een gebrek aan stevigheid waar onderhuidse weefsels zijn verschoven. Het grote voordeel van de behandeling is dat het compatibel is met de chemische structuur van de menselijke huid en dat de effecten mogelijk meer dan een jaar aanhouden.

  • Hangende wenkbrauwen en blepharoplastie

Blepharoplastie is een invasieve behandeling om hangende huid te corrigeren. Er wordt een incisie gemaakt in de plooi van het bovenste ooglid. Het teveel aan slappe huid en vetweefsel wordt verwijderd, en daarna wordt de wond met zeer dunne hechtingen gesloten, zodat het litteken bijna niet opvalt.

  • Make-up voor verslapte oogleden

Om het effect van verslapte oogleden te minimaliseren, is het de moeite waard om te leren hoe je make-up aanbrengt. Zo is het minder zichtbaar. Dit soort make-up zal het ooglid optisch optillen en het oog groter doen lijken.

Belangrijk hierbij is het spel van licht en schaduw: gebruik een donkere tint in de binnenste ooghoek en breng de lichtere aan op het middendeel en in de binnenhoek. Het effect van een groter oog kun je ook bereiken door net onder de wenkbrauw een matte, heel licht, beige poeder aan te brengen. Vergeet niet dat de onderste rand van de wenkbrauw sterk geaccentueerd moet worden. Je kunt dat bijvoorbeeld doen met een wenkbrauwpen of -potlood, maar het meest langdurige effect bereik je met een kneedbare pommade.

Lange, volumineuze wimpers zijn je bondgenoot als je hangende oogleden probeert te camoufleren, want ze leiden de aandacht van de oogleden af.

Make-up voor hangende oogleden - stap voor stap

Make-up voor hangende oogleden - stap 1

Breng een kwalitatief goede oogschaduwbasis of primer op het hele ooglid en daarboven aan. Je kunt ook een concealer gebruiken.

Make-up voor hangende oogleden - stap 2

Neem: 2-3 tinten, waarvan één vrij donker, een andere medium, en de derde - heel licht. Breng de donkerste in de binnenste ooghoek aan en de tweede in het gebied dat je optisch wilt vergroten. Gebruik vervolgens de lichtste tint onder je wenkbrauw en in de binnenste hoek. Dit geeft nog meer definitie en diepte aan het oog.

Make-up voor hangende oogleden - stap 3

De make-up zal er preciezer uitzien als je een wit of een beige potlood gebruikt en dat aanbrengt op de waterlijn.

Make-up voor hangende oogleden - stap 4

Breng mascara aan op je wimpers of gebruik valse - denk eraan dat hoe langer en dikker ze zijn, hoe beter ze de aandacht afleiden van de oogleden.

Denk aan hoe je wenkbrauwen eruitzien

Het is goed te bedenken dat het eindresultaat van je make-up niet alleen wordt bepaald door de oogmake-up. De manier waarop je wenkbrauwen eruitzien is ook cruciaal - ze moeten goed verzorgd, geborsteld en correct gevormd zijn. Symmetrische, netjes ogende wenkbrauwen laten het oog groter lijken dan het in werkelijkheid is. Met de juiste vorm kun je de boog met een highlighter definiëren. Denk eraan dat nieuwe teruggroeiende haartjes vooral opvallen als je hangende oogleden hebt, omdat ze met hun aanwezigheid de aandacht op het gezicht vestigen en de indruk geven van een zwaar oog.

Hangende oogleden - crèmes

Wist je dat je het effect van hangende oogleden met de juiste verzorging en schoonheidsproducten kunt voorkomen? Begin al op jonge leeftijd met het gebruiken van de juiste oogcrèmes. Houd er rekening mee dat de producten moeten worden gekozen in overeenstemming met je leeftijd en dat ze je de juiste hydratatie moeten bieden. Het is aan te bevelen dat ze een grote hoeveelheid hyaluronzuur bevatten. Breng de producten aan vanaf de binnenste hoek. Ga vervolgens naar de binnenste hoek en wrijf het zachtjes met cirkelvormige bewegingen in de huid. Het goed aanbrengen kan gecombineerd worden met een massage - zo'n ritueel zou een essentieel onderdeel moeten zijn van je dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Schrijf een reactie. Het zal worden gepost zodra het is goedgekeurd door de moderator.
Privacybeleid

Onze website gebruikt cookies, ook externe cookies om externe tools te gebruiken. In het geval dat de gebruiker geen toestemming geeft, worden alleen de essentiële cookies gebruikt. Je kunt de instellingen op elke moment in je browser aanpassen. Geef je toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid