Wenkbrauw Trimmen - Is Het De Moeite Waard En Hoe Wordt Het Gedaan?

Wenkbrauw Trimmen - Is Het De Moeite Waard En Hoe Wordt Het Gedaan?

Perfect gevormde wenkbrauwen voegen harmonie aan het hele gezicht toe. Daarom willen we ze zo graag van een mooie vorm voorzien. Er zijn veel methoden om wenkbrauwen te trimmen. Een populaire trend is om ze met een wenkbrauwtrimmer te trimmen, elektrisch of handmatig. Ken je dit soort gereedschap? Hier leggen we uit wat een scheermes voor wenkbrauwen is, hoe je hem gebruikt, en of het echt een pincet kan vervangen?

Wat is wenkbrauwen trimmen?

Trimmen betekent het aanpassen van de lengte van de ongewenste wenkbrauwen. Het is iets anders dan epileren omdat niet de hele haar wordt verwijderd - het haarzakje blijft onder het huidoppervlak intact. De trimmer knipt ze voorzichtig af, maar dan zonder het ongemak dat je voelt bij het epileren. Wenkbrauwtrimmers zijn voor zowel mannen als vrouwen ontworpen en kunnen ook gebruikt worden om ander gezichtshaar (baard en snor) te verwijderen en bakkebaarden te verzorgen.

Wat is een wenkbrauwtrimmer?

Wenkbrauwen trimmen gebeurt meestal met een wenkbrauwtrimmer. Dit is een zeer handig hulpmiddel voor wenkbrauwstyling om de gewenste vorm aan de wenkbrauwen te geven. Een trimmer is een klein en dun scheermesje met een handvat en een mesje. Hiermee kun je snel en gemakkelijk het haar op kleine stukjes huid scheren en trimmen.

Hoe werkt een wenkbrauwtrimmer?

Een trimmer is een geweldige manier om gemakkelijk en snel gezichtshaar (niet alleen de wenkbrauwen) te verzorgen. Met de trimmer kun je individuele haartjes wegwerken, zelfs de hele wenkbrauwlijn egaliseren, alleen de geselecteerde gebieden trimmen (meestal trimmen we de binnenste wenkbrauwrand en het gebied tussen de wenkbrauwen), en de vorm verbeteren.

Wenkbrauwtrimmer of pincet - welke moet je kiezen?

Je moet in gedachten houden dat hoewel een wenkbrauwtrimmer erg handig en praktisch is, het geen pincet kan vervangen. Het gereedschap blijkt echter nuttig voor kleine touch-ups in de wenkbrauwvorm of om hun lijnen mee te definiëren. Je kunt er ook de lengte van je wenkbrauwen mee egaliseren en snel de hardnekkige haartjes die steeds weer opduiken verwijderen. Dit apparaat werkt echter zeer ad hoc en het effect duurt maximaal 3 dagen. Dan beginnen de getrimde haartjes terug te groeien en worden ze zichtbaar. Voor een langduriger effect is het daarom de moeite waard te investeren in een goed pincet om de haren die voorbij de wenkbrauwlijn groeien te epileren - je zult ze zeker niet missen!

Denk eraan!
Wenkbrauwtrimmers hebben hun beperkingen. Het is beter om ze alleen te gebruiken voor delicate wenkbrauw touch-ups en niet om een nieuwe wenkbrauwdefinitie te creëren. Te veel ingrijpen kan in dit geval tot een ramp leiden. Je kunt hem het beste gebruiken als de wenkbrauwen slechts kleine aanpassingen nodig hebben.

Waarmee moet je de wenkbrauwen trimmen? Trimmer, schaar of wenkbrauwepilator?

De keuze in wenkbrauwtrimmers is echt groot. Als je wenkbrauwen te dik, te lang of weerbarstig zijn, kun je ze of met een schaar temmen en stylen of met het populairste en handigste gereedschap dat er is - een wenkbrauwtrimmer, verkrijgbaar in vele varianten en modellen. Om hardnekkige haartjes te verwijderen wenden veel mensen zich ook tot een traditionele laserepilator, als die met een speciaal uiteinde voor het verwijderen van gezichtshaar wordt geleverd.

1. Wenkbrauwepilator - is die de moeite waard?

Hij werkt als je enkele en hardnekkige wenkbrauwharen wilt verwijderen. Hat apparaat is echter niet erg handig voor het trimmen en stylen van wenkbrauwen. Een klein kapje vergemakkelijkt de procedure en je richt de laserstraal op het gewenste gebied - gewoon op de huid drukken en klaar. Laseren met een wenkbrauwepilator is niet geheel pijnloos, hij vernietigt namelijk het haar bij de wortel - de follikel. Houd daar rekening mee en gebruik het hulpmiddel met voorzichtigheid.

2. Wenkbrauwschaartje - is het de moeite waard om er voor te kiezen?

Ze zijn vrij klein en handzaam en hebben kortere bladen, waardoor ze gemakkelijk rond de wenkbrauwen te manoeuvreren zijn. Wenkbrauwscharen zijn aan het uiteinde licht gekromd om ze gemakkelijker parallel aan de huid te kunnen houden en het haar zelfs op een klein gedeelte van de wenkbrauw te kunnen knippen. Ze worden vaak geleverd met een klein, verwijderbaar kammetje waarmee je de wenkbrauwen terwijl je ze trimt kunt kammen. De kam houdt de haartjes ook op hun plaats en voorkomt dat ze tijdens de procedure bewegen. Wenkbrauwen trimmen met een schaar is heel eenvoudig - knip gewoon de uiteinden en zorg ervoor dat je de haartjes op een gelijke lijn knipt. Wenkbrauwen trimmen met een schaar is echter niet erg populair - ze zijn niet zo precies als een scheermes en kunnen moeilijk op borstelige wenkbrauwen gebruikt worden. Zonder oefening en vaardigheden kun je je per ongeluk bezeren en je wenkbrauwvorm verpesten.

3. Wenkbrauwtrimmer - hoe gebruik je hem en welke resultaten geeft het?

Hoe gebruik je een wenkbrauwtrimmer? Dat is heel eenvoudig! Druk het mesje gewoon voorzichtig op de huid en beweeg het langzaam in de richting tegenovergesteld aan de haargroei. Als je niet weet hoe je tijdens het trimmen van je wenkbrauwen de perfecte wenkbrauwvorm kunt krijgen, kun je er een speciaal uiteinde bij kopen om de wenkbrauwvorm te bepalen die bij je gezicht past. Je kunt ook eerst je wenkbrauwen in vorm brengen met behulp van een stokje of draad.

Als je alleen het deel van je wenkbrauwen bij de binnenste ooghoek trimt, til dan de haartjes voorzichtig op en trim ze zo dat ze 1,5-2 mm voorbij de bovenste wenkbrauwlijn komen: kam de wenkbrauwen en trim de haartjes die voorbij die lijn uitsteken. Getrimde wenkbrauwen zien er natuurlijker uit, plus hun styling is veel gemakkelijker. Na het trimmen is het een goed idee om wat natuurlijke olie in de wenkbrauwen te wrijven om de haartjes te verzachten.

Wenkbrauwen trimmen - meer informatie

  1. De getrimde wenkbrauwen groeien over de hele lengte met dezelfde dikte terug. Voor sommigen is zo'n effect onacceptabel, maar er zijn ook veel voorstanders van te vinden. Wenkbrauwhaartjes met over de hele lengte dezelfde dikte creëren voor eigenaren van dunne wenkbrauwen het effect van volumineuze, gedurfde en goed gedefinieerde wenkbrauwen.
  2. Om hun vorm en symmetrie niet te verstoren mag je je wenkbrauwen niet meer dan 3 keer per week trimmen. Dit voorkomt ook dat je ze te kort maakt.
  3. Vergeet niet de juiste symmetrie van je wenkbrauwen te handhaven - trim ze zo dat ze zo gelijk mogelijk zijn.
  4. Je hoeft niet al je wenkbrauwen te trimmen - soms hoef je alleen de langste te trimmen.
  5. De plaats waar je je wenkbrauwen trimt moet goed verlicht zijn. Dit zorgt ervoor dat je de haartjes op de gewenste lengte kunt trimmen.
  6. Vergeet niet de juiste hygiëne in acht te nemen bij het gebruik van een scheermes. Als je een elektrische trimmer gebruikt, is het belangrijk om het mesje regelmatig te vervangen. Een handmatige trimmer werkt als een wegwerpscheermesje: het moet om de paar keer gebruiken worden vervangen.
  7. Na het trimmen van je wenkbrauwen is het een goede gewoonte om ze met een spoolie te borstelen tot ze aan hun nieuwe vorm gewend zijn.

Wenkbrauwtrimmer - soorten

  • Handmatige wenkbrauwtrimmer

Een handmatige wenkbrauwtrimmer lijkt op een klein wegwerpscheermesje, maar dan in een andere vorm. Met het comfortabele, kleine handvat en het goed gevormde mesje kun je snel ongewenste wenkbrauwhaartjes afscheren, zelfs de kortste. Het belangrijkste voordeel van een handmatige wenkbrauwtrimmer is de lage prijs, vergelijkbaar met een gewoon wegwerpscheermesje. Toch moet je er rekening mee houden dat het regelmatig vervangen moet worden, om hygiënische redenen en omdat de mesjes snel aan scherpte verliezen.

  • Elektrische wenkbrauwtrimmer

Een alternatief voor wegwerp wenkbrauwtrimmers. Ze zijn erg populair en preciezer: hun mesjes raken de huid niet, waardoor ze veiliger in gebruik zijn. Elektrische trimmers zijn vaak multifunctioneel: ze hebben verschillende verwisselbare uiteinden, waardoor we niet alleen wenkbrauwen kunnen trimmen, maar ook de andere gezichtsdelen rond de oren, snor, bakkebaarden en zelfs neusharen. Met velen ervan kunnen we het haar op de door ons gewenste lengte trimmen. De elektrische wenkbrauwtrimmer werkt op batterijen of wordt traditioneel opgeladen. Het schept echt geweldige mogelijkheden om de wenkbrauwen nauwkeurig in vorm te brengen.

Getrimde wenkbrauwen - hoe behoud je het effect?

Met een scheermes getrimde wenkbrauwen zien er spectaculair uit, maar soms verliezen ze de volgende dag al hun vorm, wat het gewenste effect verpest. Als je wilt dat je geborstelde en getrimde bogen er lang perfect uitzien, moet je wenkbrauw lamineren eens proberen! Deze procedure is net zo gemakkelijk en kan met succes thuis worden uitgevoerd. Je kunt het ook door elke gediplomeerde schoonheidsspecialiste laten uitvoeren. De wenkbrauw lamineerbehandeling zorgt ervoor dat je wenkbrauwen hun perfecte vorm niet een dag of twee, maar vele weken behouden!

Hoe vaak moet ik mijn wenkbrauwen trimmen?

De hele wenkbrauw trimprocedure duurt niet lang: het duurt tussen de 5 en 15 minuten. Je wenkbrauwen groeien binnen 3 weken weer aan, dus je moet deze procedure vrij vaak herhalen. Veel mensen beweren dat wenkbrauwen om de 2-3 dagen getrimd moeten worden. Dit omdat ze heel snel teruggroeien en weer zichtbaar worden.

Hoe koop je een goede wenkbrauwtrimmer?

Voor het kopen van een goede trimmer is het belangrijk te letten op het ontwerp, met name de vorm en de prijs van het model, het aantal uiteinden, de stroomvoorziening (batterijen of lichtnet), en de kwaliteit van de door de fabrikant gebruikte materialen. Trimmers met roestvrijstalen mesjes zijn de beste keuze. Het handvat moet uit goede kwaliteit kunststof bestaan - dit maakt de trimmer lichter, wat voor jou comfortabeler in gebruik is.  

Schrijf een reactie. Het zal worden gepost zodra het is goedgekeurd door de moderator.
Privacybeleid

Onze website gebruikt cookies, ook externe cookies om externe tools te gebruiken. In het geval dat de gebruiker geen toestemming geeft, worden alleen de essentiële cookies gebruikt. Je kunt de instellingen op elke moment in je browser aanpassen. Geef je toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid