Wenkbrauwen Stap Voor Stap Vormgeven. Pincet, Draad of Hars?

methoden voor het verwijderen van wenkbrauwen

Hoe epileer je je wenkbrauwen zodat ze er niet alleen modieus uitzien, maar ook bij je gelaatstrekken en je gezichtsvorm passen? Hoe doe je dat en welke methode moet je kiezen zonder in tranen uit te barsten? Kun je het beste kiezen voor een pincet, draad of misschien hars om je wenkbrauwen in vorm te brengen? Hier is onze handleiding voor wenkbrauw styling en shaping!

Wenkbrauwen vormgeven - hoe doe je dat goed?

Om je wenkbrauwen goed in vorm te brengen, moet je een paar regels volgen. Dan zien je wenkbrauwen er onberispelijk uit en voorkom je schoonheidsfoutjes. Denk er allereerst aan om alleen losse wenkbrauwhaartjes onder je onderste wenkbrauwlijn te verwijderen. Epileer alleen losse haartjes die boven de bovenste wenkbrauwlijn groeien. Denk er echter aan dat je niet je natuurlijke wenkbrauwvorm verstoort. Teveel epileren van de bovenste wenkbrauwlijn kan leiden tot verkeerde verhoudingen, asymmetrie van de wenkbrauwen en wenkbrauwen die niet bij je gezichtsvorm passen. Helaas zijn fouten die gemaakt zijn tijdens het vormgeven van de bovenste wenkbrauwlijn later moeilijk te herstellen.

Dikke wenkbrauwen zien er geweldig uit en geven het gezicht een jeugdige uitstraling, maar borstelige wenkbrauwen of de gevreesde unibrow zien er niet meer aantrekkelijk uit, omdat ze je een permanente boze blik geven. Dunne strepen, supermodieus in de jaren negentig, doen je gezicht ook geen goed. Aangezien die bij niemand meer passen is de trend van dunne wenkbrauwen allang voorbij. Natuurlijk gevormde en nette bogen zijn tegenwoordig in, passend bij de vorm van je gezicht. Hoe krijg je je wenkbrauwen goed in vorm? De beste manier is om ze er natuurlijk en mooi gedefinieerd uit te laten zien. Het beste is om te proberen hun oorspronkelijke vorm te behouden, door alleen voorzichtig de juiste omtrek te definiëren.

Hoe kun je je wenkbrauwen afstemmen op de vorm van je gezicht?

Je wenkbrauwen afstemmen op de vorm van je gezicht is de sleutel - alleen dan kunnen ze er echt onberispelijk uitzien. Val daarom niet voor de steeds veranderende wenkbrauwen trends. Je wenkbrauwen moeten bij jou passen, niet bij de laatste trends. Hoe bereik je de perfecte wenkbrauwvorm om je gezichtsvorm te flatteren en eventuele onvolkomenheden te camoufleren?

welke wenkbrauwen passen bij de vorm van het gezicht

Hoe je wenkbrauwen epileert: zelf of door een schoonheidsspecialiste?

Over het algemeen kun je je wenkbrauwen vrij gemakkelijk zelf epileren, maar je moet eraan denken dat fouten moeilijk te vermijden zijn. Als je je wenkbrauwen ondeskundig epileert, kun je de verhoudingen van je gezicht verstoren en een cartooneske look creëren. Overgëepileerde wenkbrauwen zijn een echte nachtmerrie, want ze zorgen ervoor dat je er voortdurend verbaasd uitziet. Als je moeite hebt om je wenkbrauwen goed te definiëren, laat je dan helpen door een professionele schoonheidsspecialiste. Zij zal je wenkbrauwen de perfecte afmetingen geven. Daarna wordt het gemakkelijker om de juiste wenkbrauwvorm te behouden - je hoeft alleen maar de enkele, teruggroeiende haartjes te epileren.

Wenkbrauwen epileren - investeer in een goed pincet

Hoe kun je gemakkelijk thuis wenkbrauwen epileren? Kies allereerst een goed pincet! Je moet er niet willekeurig een uitkiezen. De punten moeten scherp zijn en de randen moeten elkaar perfect raken, zodat ze elk haartje kunnen pakken, zelfs de kortste. Een goed pincet heeft een ergonomische vorm, niet te groot, goed in de hand liggend. Een matte coating werkt beter om te voorkomen dat hij tijdens de procedure wegglijdt. Dikke pincetten blijken moeilijk vast te houden en wenkbrauwen te epileren. Je huid komt er vaak tussen, wat tot ernstige irritaties kan leiden. Pak de haartjes tussen de punten en pluk ze er met een stevige en krachtige beweging uit. Weet je niet zeker of je een haartje moet verwijderen of laten zitten? In dat geval kun je het het beste gewoon laten zitten om het probleem van iele wenkbrauwen te voorkomen. Probeer de wenkbrauwen aan het eind soepel taps toe te laten lopen - de staart moet vaag dun en piekvormig zijn.

Pincet. Hoe epileer je je wenkbrauwen op de juiste manier?

Wenkbrauwen epileren is een van de meest voorkomende ingrepen die je zelf kunt doen. Hoe epileer je thuis wenkbrauwen zodat ze er netjes en vormvast uitzien en bij je gezichtsvorm passen? Er is een methode om de juiste verhoudingen van de wenkbrauwen te bepalen. Je hebt een dun en lang stokje nodig - een potlood of een make-up kwastje voldoen ook hiervoor.
Plaats het stokje aan de zijkant van je neus en houd het schuin naar de binnenste ooghoek. Het mag niet over het oog heen gaan. Waar de rand de wenkbrauwlijn raakt - dit is het begin van je wenkbrauw en zou je uitgangspunt moeten zijn. Vervolgens houd je het stokje recht omhoog over het oog, en het punt waar het het wenkbrauwbot raakt is je boog. Lijn het stokje ten slotte uit met de buitenste hoek van je oog om het einde van je wenkbrauw te vinden.

waarom je wenkbrauwen scheren?

Wenkbrauwen stap voor stap epileren

Hoe epileer je je wenkbrauwen om schoonheidsfoutjes te voorkomen? Bekijk onze stap-voor-stap handleiding voor gebruik van een pincet.

 1. Reinig de huid - je gezicht en je wenkbrauwgebied moeten schoon en ontvet zijn. Je kunt je wenkbrauwen het beste na een bad of douche epileren. Dan is de huid zachter en is het minder pijnlijk. Denk eraan: epileer je wenkbrauwen bij daglicht, bij voorkeur bij een raam en gebruik een vergrotende spiegel.
 2. Borstel je wenkbrauwen met een speciale kam of, bij voorkeur, een zachte spoolie. Kam de haartjes in opwaartse richting, naar de slapen toe.
 1. Bepaal het begin, de boog en het einde van je wenkbrauw en omlijn je wenkbrauw met een nude potlood. Zo kun je nagaan hoe je wenkbrauwen er na de procedure uitzien. Als je ze te smal of te dik vindt - wrijf je de omtrek weg en herhaal je het tot je de look van je dromen hebt.
 2. Pak nu het pincet. Trek de haartjes er met een stevige beweging uit, waarbij je de groeirichting volgt. Je kunt de pijn verzachten door vlak voor de procedure een ijsblokje op de huid te leggen. Vergeet niet om alleen de onderste wenkbrauwlijn te epileren. Je mag alleen verdwaalde haartjes van boven de bovenste lijn verwijderen.
 3. Vergeet niet om de juiste wenkbrauwsymmetrie aan te houden. Als het om epileren gaat, is minder meer - als een haartje binnen de omlijnde vorm groeit en je twijfelt of je het moet verwijderen - kun je het beter laten zitten. Het is beter om na de procedure zo nodig touch-ups te doen, dan jezelf bloot te stellen aan het probleem van te iele wenkbrauwen. Je kunt de haartjes afwisselend epileren, een keer van de ene wenkbrauw en een keer van de andere - om ze er perfect symmetrisch uit te laten zien.
 4. Leg de kleine spiegel weg en bekijk jezelf in de grotere: je wenkbrauwen moeten zichtbaar zijn op een afstand van een uitgestrekte arm. Haast je niet, doe rustig aan, en vergeet niet de juiste symmetrie te handhaven om succesvol te kunnen epileren.

Hoe epileer je wenkbrauwen zonder pincet?

 • Threading

Wist je dat wenkbrauwen epileren met een pincet niet de enige mogelijke techniek is? Aziaten gebruiken al eeuwenlang een eenvoudig katoenen draadje om haartjes te epileren. Deze techniek staat bekend als threading. Hoe epileer je je wenkbrauwen met draad?

Pak een draad van ongeveer 40 cm lang en vouw hem dubbel. Knoop de uiteinden zodat ze een lus vormen, haal er dan je vingers van beide handen doorheen. Draai de draad in het midden om een kruis te vormen. Houd de draad in beide handen en beweeg de draden afwisselend een keer naar de ene en een keer naar de andere kant. Dan komen de haartjes tussen de draadjes, die worden vastgepakt en met het haarzakje eruit getrokken. Wenkbrauwen threaden vergt oefening, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat het de snelste en meest precieze methode is om wenkbrauwen te ontharen!

hoe je wenkbrauwen rijgt

 • Harsen

Harsen is een populaire methode om wenkbrauwen te ontharen die bijna elke schoonheidssalon aanbiedt.

Het is populair omdat het de minst pijnlijke en uiterst snelle methode van ontharen is. Teruggroeiende haartjes worden er gewoon in één keer in één snelle beweging uitgetrokken. Deze methode wordt echter afgeraden voor thuisgebruik. Dit komt omdat het de juiste apparatuur, voorbereiding en kennis van de techniek vereist. Wenkbrauwhars moet de juiste temperatuur en consistentie hebben om de haartjes eruit te trekken. Zonder vaardigheid en ervaring is het helaas gemakkelijk om de tere huid rond de ogen te verbranden.

Roodheid na het epileren van de wenkbrauwen. Hoe kom je er vanaf?

Na het epileren kunnen roodheid en lichte zwelling optreden. Dit normale symptoom gaat echter vrij snel weg. Als je deze effecten wilt verzachten, breng dan een koud kompres op je wenkbrauwen aan: wikkel een paar ijsblokjes in een tissue, of koel een jade gezichtsroller in de koelkast, en druk die dan zachtjes op de huid. Als de irritatie aanhoudt, smeer dan de geïrriteerde plek in met panthenol of allantoïnezalf.

De meest voorkomende fouten bij het epileren van wenkbrauwen

 • DISPROPORTIE VAN DE WENKBRAUWEN - te dikke of te dunne wenkbrauwen. Dit is een veelgemaakte fout, die resulteert in te overdreven geëpileerde wenkbrauwstaarten, die de juiste verhoudingen van het gezicht verstoren.
 • ZEER DUNNE WENKBRAUWEN - dit was de vloek van de jaren negentig. Gelukkig zijn tegenwoordig tot het uiterste geëpileerde wenkbrauwen niet meer in de mode, hoewel sommige vrouwen hun wenkbrauwen nog steeds op deze manier stylen. Helaas bewijzen ze je gezicht geen dienst, en ze definiëren met een donker wenkbrauwpotlood zorgt voor een cartooneske uitstraling.
 • UNIBROW - Het feit dat Frida Kahlo ermee liep, betekent niet dat jij deze look ook kunt hebben. Unibrow doet je look geen goed, want het maakt je blik boos en laat je gelaatstrekken scherper lijken.
 • OVERGEËPILEERDE BINNENSTE WENKBRAUWRAND - een overgeëpileerde ruimte tussen de wenkbrauwen creëert een wanverhouding tussen de neus, de ooghoek en de wenkbrauwboog. Deze fout wordt vaak gemaakt bij het bijwerken na het epileren. Soms ga je te ver en bereik je per ongeluk het effect van een voortdurend verbaasde blik.

Help, ik heb mijn wenkbrauwen te veel geëpileerd!

Dit overkomt zelfs degenen die al bedreven zijn in het epileren van wenkbrauwen. Soms plukken we uit haast of ongeduld 2 of 3 haartjes te veel weg en creëren we dunne plekken in de wenkbrauwen, waar we helaas niet veel aan hebben. Wat dan? Hoe laat je je wenkbrauwen sneller teruggroeien? Er is een oplossing voor dit probleem - neem gewoon een goed wenkbrauwserum zoals dat van Nanobrow. Bij regelmatig gebruik laat het de haartjes in een mum van tijd teruggroeien, maar bovendien verzorgt, voedt en versterkt het ze vanaf de wortel. Nanobrow serum is een snelle en geweldig hulpmiddel voor mooie en dikke wenkbrauwen, die je naar wens kunt vormen!

Voordat je wenkbrauwen echter teruggroeien, kun je eventuele onvolkomenheden met make-up camoufleren! Neem goede wenkbrauw make-up producten zoals een precisiepen, potlood of pommade waarmee je je wenkbrauwen haarscherp kunt invullen. Dankzij deze zul je niet eens merken wanneer je wenkbrauwen teruggroeien en gezond, mooi en sterk worden!

Schrijf een reactie. Het zal worden gepost zodra het is goedgekeurd door de moderator.
Privacybeleid

Onze website gebruikt cookies, ook externe cookies om externe tools te gebruiken. In het geval dat de gebruiker geen toestemming geeft, worden alleen de essentiële cookies gebruikt. Je kunt de instellingen op elke moment in je browser aanpassen. Geef je toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid